Eerst je eigen zuurstofmasker………

Eerst je eigen zuurstofmasker………

 

EERST JE EIGEN ZUURSTOFMASKER…..

 

In onze maatschappij draait alles om rennen en bijhouden.

Selfcare is hierin erg belangrijk om het vol te kunnen houden.

Er wordt enorm veel van ons gevraagd. Van werk, van school van de kinderen, familie en vrienden. Vaak merk je dat als er ergens een kink in de kabel komt we direct vastlopen. We schieten in de stress, hoe gaan we dit nu weer oplossen? en hoe passen we deze extra dingen in ons al zo drukke agenda?

We gaan piekeren, we verliezen overzicht en mentaal komen we in een negatieve spiraal, wat direct in ons lijf gaat zitten en we lichamelijk klachten krijgen. We verliezen dus duidelijk onszelf.

Om mentaal weerbaarder te zijn, zijn bepaalde factoren in dit geheel erg belangrijk. Deze factoren horen allemaal bij “SELFCARE”.

Want als we niet meer voor ons zelf zorgen, dan zeg ik je, dan gaat je emmer heel snel overlopen. bij de één duurt het een paar weken, bij de ander een paar maanden of wellicht een paar jaar als je mazzel hebt.

Zorg daarom voor deze belangrijke factoren:

  • Eet gezond en drink voldoende water
  • Beweeg elke dag
  • Slaap genoeg
  • Maak tijd voor jezelf (verwen momentjes)

 

Deze 4 factoren zullen je op weg helpen om beter in je vel te zitten. Hierdoor zal stress minder snel vat op je krijgen. Je kan namelijk beter tegen vervelende of negatieve ervaringen als je fit, gezond, positief en uitgerust bent. 

De eerste 3 factoren spreken over het algemeen voor zich. De 4e factor wordt vaak vergeten of wordt als eerste weggestreept in de dagelijkse behoeften. Juist daar gaat het vaak fout. We slaan het boekje lezen op de bank wel over, de afspraak met de masseur moet ik maar een maandje skippen en die afspraak met vriend(en/innen)? Daar ben ik nu echt te moe voor.

NIET DOEN!!! Zorg dat die afspraken gepland staan en zeg niet af. Deze momenten heb je nodig om positief te blijven en goed te kunnen functioneren.

Mijn boodschap hierin lijkt me duidelijk. Zet je zelf altijd op de eerste plaats, ook al is dat vaak moeilijk omdat je niemand wilt teleurstellen. Maar bedenk je, in het vliegtuig zeggen ze ook niet zonder reden: “eerst je eigen zuurstofmasker en daarna pas hulp bieden aan degene naast je” .

 

Selfcare….. alleen jij kunt hiervoor zorgen dragen!

 

Wil je een afspraak maken in mijn praktijk? via de knop op de website kan dit gemakkelijk online.

 

Geen reactie's

Geef een reactie