Op zoek naar een betere versie van jezelf

Op zoek naar een betere versie van jezelf

Iets om over na te denken!

In mijn praktijk ontmoet ik veel cliënten. Soms gaat het over koetjes en kalfjes maar vaak ook gaan de gesprekken veel dieper. Wat de cliënt bezig houdt waar hij/ zij mee struggled of wat hen is overkomen. 

Ik probeer daarbij altijd een spiegel voor te houden of de advocaat van de duivel te spelen, want is soms het roer omgooien of wijzigingen aanbrengen in het dagelijkse leven of denkwijze niet verstandiger dan telkens de pijn verbijten en maar weer een afspraak te maken bij de masseur of fysio.

Ja, ik ben voorstander van preventief onderhoud, want het is bewezen dat 1x per maand een massage helpt om beter te kunnen en blijven functioneren. 

Maar wanneer we dagelijks iets doen, wat we eigenlijk diep van binnen niet meer willen. En we blijven er toch maar mee doorgaan omdat je hoofd zegt dat er geen andere optie is. Dat als je doorgaat het wel beter zal worden.

En iedere dag dat je weer met je klacht geconfronteerd wordt, haar onderdrukt en alleen maar wil dat het weg gaat. Hoeveel spanning denk je dat dat gaat geven? Spanning en weerstand die geen weg naar buiten vindt, kan uiteindelijk nog maar één kant op… Je lichaam zal je kenbaar maken dat er iets moet gebeuren. 

Je houdt echter de vrijheid om er wel of niet iets mee te doen. Ga je focussen op de klacht om ervan af te komen, of ben je bereid om te kijken wat er in je leven om verandering vraagt?

 Wees eerlijk tegen jezelf en verlies vooral jezelf hierin niet. Jij weet tenslotte het beste wat goed voor je is en wat je tekortkomingen zijn. Maar wees niet bang om daar verandering in te brengen. 

Ga op zoek naar een betere versie van jezelf!

Geen reactie's

Geef een reactie