Dorn Therapie

Heel veel mensen in Nederland hebben rugklachten. 90% van mijn bezoekers komen dan ook in de praktijk om hiervoor behandeld te worden. Voor mij de taak om de juiste massage/ therapie te geven waarbij deze klachten verminderen of nog beter verholpen worden.

Met de Dorn Methode ga je verder dan masseren en ben je op een therapeutisch vlak aan het werk. De Dorn Methode is een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Deze methode is ontwikkeld door dhr. Dieter Dorn. Zelf kreeg hij ruim 30 jaar geleden last van spit en liet zich door een oude man behandelen die hem met de druk van zijn duim van de pijn verloste. Na het overlijden van deze man heeft Dieter Dorn het zelf opgepakt en al werkende ermee kwam hij tot de conclusie dat het begin van rugklachten vaak zit in een beenlengteverschil. Door een verschil in beenlengte wordt het bekken aan een kant omhoog geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van.

Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken. Tijdens deze behandeling beginnen we met het corrigeren van beenlengteverschil, daarna wordt het bekken weer rechtgezet en scheefstand in de wervelkolom (scoliose) gecorrigeerd. HET BETREFT HIERBIJ GEEN MANIPULATIE maar mobilisatie van de gewrichten. U beweegt zelf arm/been/hoofd tijdens de correctie. Hierdoor is deze behandeling een stuk zachter dan andere manuele behandelvormen. Pijnklachten kunnen soms direct verminderen en ook is over het algemeen meer beweging voelbaar in het bekken tijdens het bukken. Daarnaast krijgt u een eenvoudige oefening(en) mee naar huis om te voorkomen dat het beenlengteverschil weer terug komt.

Breuss Massage, ondersteuning naast Dorn therapie.

Naast de Dorn Methode kan er een Breuss massage worden uitgevoerd, of ondersteuning bieden naast een regulier bezoek aan een specialist. Ook is het aan te bevelen om eerst de milde Breuss Massage en of Dorn Therapie te proberen als u voor een meer ingrijpende beslissing in uw leven komt te staan, zoals een rugoperatie. Dit wordt altijd bij het eerste consult besproken.

Breuss Massage, combineren met de Dorn therapie.

Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss Massage een ideale voorbereiding op de Dorn Therapie. De Breuss Massage kan ook direct na de Dorn Therapie gegeven worden om de wervelkolom op een rustige manier nog meer te strekken. Dit wordt altijd tijdens het eerste consult besproken.

Aroma Therapie

De Aroma Therapie is een ontspannende behandeling waar gebruik wordt gemaakt van pure essentiële oliën. Deze heerlijk geurende oliën worden via een zachte ritmische manier op de reflexzones, de rug en de voeten aangebracht. Op deze manier kalmeren we het zenuwstelsel en brengen we het in evenwicht.

De Aroma Therapie is ontwikkeld door Dr. David Hill, een vooraanstaand expert op het gebied van alternatieve geneeskunde en therapeutische toepassingen van essentiële oliën.

De behandeling is verdeeld in 4 stappen:

1. Stress vermindering
2. Verbetering immuunsysteem
3. Vermindering ontstekingsreacties
4. Homeostase – balans in lichaam en geest

Bij elk van de bovengenoemde stappen worden 2 essentiële oliën gebruikt. In totaal worden er 8 oliën gebruikt.

De behandeling duurt 45 – 60 minuten en is zeer ontspannend.

De kracht van de Aroma Therapie behandeling zit in de simpele aanraking en de dieptewerking van de oliën. De techniek, volgorde en combinatie van de gebruikte oliën zijn zorgvuldig ontwikkeld en samengesteld om de balans te herstellen tussen lichaam en geest.

Bij de Aroma Therapie behandeling wordt gebruik gemaakt van de essentiële oliën van doTerra. Deze heerlijke oliën zijn puur, zonder chemische toevoegingen en 100% natuurlijk.

Door de aromatische geuren die vrijkomen van de essentiële oliën zult u tijdens deze behandeling totale ontspanning ervaren. U zult nog lang nagenieten van de werking van de oliën.